Salte la navegación

070410
 

L’Església condemna l’avortament i encobreix la pederàstia.

per    Jaume Cusó Barroso

          L’Església catòlica és una institució molt jerarquitzada i per aquesta mateixa causa molt allunyada de la societat de la societat de la que pretén ser guia moral. Als bisbes i cardenals els costa fer autocrítica i això es veu en un tema com què davant dels casos de pederàstia donats dins del si de l’Església i en el que estan implicats gran nombre de capellans que van cometre durant molts anys, sembla que hi ha casos des de fa més de 50 anys, els senyors jerarques només saben oposar-se a l’avortament. No fa tants anys l’Església catòlica s’oposava al divorci mentre venien les anul-lacions matrimonials a canvi d’uns quants euros. La venda de butlles que perdonaven pecats a canvi de diners no és una cosa només de l’Edat Mitjana, era una pràctica habitual a Espanya fa mig segle.


Per si no fos prou vergonyós que s’encobrís als capellans pederastes i que als jerarques eclesiàstics els costi fer autocrítica ara afegeixen l’insult comparant la crítica a l’Església no només per aquesta pràctica — la pederàstia — sinó també per l’encobriment del delicte amb excuses com la que ells respecten el secret de confessió, ara comparen aquestes crítiques que li cauen amb l’antisemitisme. Precisament l’Església catòlica no pot parlar d’antisemitisme quan en el passat — no gaire llunyà — n’ha sigut responsable de fomentar-lo.

Benet XVI  ha sigut acusat d’encobrir casos de pederàstia quan era bisbe i ell ha respost oblidant-se del tema i ha criticat l’avortament i les lleis que ho permeten i va instar a revelar-se contra les lleis que permeten practicar-lo. Sembla una broma de mal gust que sigui algú tan conservador com Benet XVI qui faci una crida a revelar-se contra una llei, independentment de quina sigui aquesta. Cal recordar-li a Sa Santedat que la pederàstia és un delicte i que encobrir un delicte també és delicte, incitar a la comissió d’un delicte també. L’avortament no és un delicte si es fa dins del temps i segons les condicions que marca la llei, i molts avortaments serien evitables si les relacions sexuals es tinguessin usant mesures anticonceptives contra les que per cert l’Església catòlica també s’ha declarat en contra. En canvi, d’una pràctica com la pederàstia, una pràctica delictiva comesa per membres sobre els quals la jerarquia eclesiàstica si que té plena autoritat, en contra de la pederàstia els jerarques guarden silenci i encobreixen els pederastes. Malpensat que sóc puc arribar a la conclusió que s’oposen a l’avortament perquè tenen por de quedar-se sense víctimes a les que tocar el cul no pas perquè els importi gaire la vida humana com tant insisteixen.

Ja que és evident que no tenen cap intenció d’assumir responsabilitats en aquest repugnant assumpte seria preferible que optessin pel silenci a dir que se senten perseguits com si fossin jueus. Ningú vol ficar al Papa i els seus cardenals en una cambra de gas, només se’ls demana que actuïn com Déu mana i deixin d’encobrir a capellans que actuen de forma deshonesta.

 
 
 
La Iglesia condena el aborto y encubre la pederastia

por Jaume Cusó Barroso

 

La Iglesia católica es una institución muy jerarquizada y por esta misma causa muy alejada de la sociedad de la sociedad de la que pretende ser guía moral.  Los obispos y cardenales les cuesta hacer autocrítica y eso se ve en un tema como el que ante los casos de pederastia dados dentro del seno de la Iglesia y en el que están implicados gran número de sacerdotes que cometieron durante muchos años, parece que hay casos desde hace más de 50 años, los señores jerarcas sólo saben oponerse al aborto. No hace tantos años la Iglesia católica se oponía al divorcio mientras venían las anulaciones matrimoniales a cambio de unos cuantos euros. La venta de bulas que perdonaban
pecados a cambio de dinero no es algo sólo de la Edad Media, era una práctica habitual en España hace medio siglo.

Por si fuera poco vergonzoso que se encubre a los curas pederastas y que los jerarcas eclesiásticos les cueste hacer autocrítica ahora añaden el insulto comparando la crítica a la Iglesia no sólo para esta práctica – la pederastia – sino también por el encubrimiento del delito con excusas como la que ellos respetan el secreto de confesión, ahora comparan estas críticas que le caen con el antisemitismo. Precisamente la Iglesia católica no puede hablar de antisemitismo cuando en el pasado – no muy lejano – ha sido responsable de fomentarlo.

Benedicto XVI ha sido acusado de encubrir casos de pederastia cuando era obispo y él ha respondido olvidándose del tema y ha criticado el aborto y las leyes que lo permiten e instó a revelarse contra las leyes que permiten practicarlo

. Parece una broma de mal gusto que sea alguien tan conservador como Benedicto XVI quien haga un llamamiento a revelarse contra una ley, independientemente de cuál sea ésta. Hay que recordarle a Su Santidad que la pederastia es un delito y que encubrir un delito también es delito, incitar a la comisión de un delito también. El aborto no es un delito si se hace dentro del tiempo y según las condiciones que marca la ley, y muchos abortos serían evitables si las relaciones sexuales se tuvieran usando medidas anticonceptivas contra las que por cierto la Iglesia católica también se ha declarado en contra. En cambio, de una práctica como la pederastia, una práctica delictiva cometida por miembros sobre los que la jerarquía eclesiástica si que tiene plena autoridad, en contra de la pederastia los jerarcas guardan silencio y encubren a los pederastas. Malpensado que soy puedo llegar a la conclusión que se oponen al aborto porque tienen miedo de quedarse sin víctimas a las que tocar el culo no porque les importe mucho la vida humana como tanto insisten.


Ya que es evidente que no tienen ninguna intención de asumir responsabilidades en este repugnante asunto sería preferible que optaran por el silencio en que se sienten perseguidos como si fueran judíos. Nadie quiere meter al Papa y sus cardenales en una cámara de gas, sólo se les pide que actúen como Dios manda y dejen de encubrir a sacerdotes que actúan de forma deshonesta.

 

BUSCANT RAONS

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: